CHP'li Kaya, Alanya'daki akaryakıt tesisinin kapasite artışı projesinin durdurulmasını istedi

Siyaset (AA) - Anadolu Ajansı | 27.02.2025 - 16:55, Güncelleme: 27.02.2025 - 15:59 622+ kez okundu.
 

CHP'li Kaya, Alanya'daki akaryakıt tesisinin kapasite artışı projesinin durdurulmasını istedi

TBMM (AA) - CHP Antalya Milletvekili Aykut Kaya, Antalya'nın Alanya ilçesinde özel bir şirkete ait akaryakıt depolama tesisinin kapasite artışı ve liman projesinin durdurulmasını istedi.Kaya, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Alanya'nın turizme katkı sağladığını vurguladı.İlçede özel bir şirkete ait akaryakıt depolama tesisinin bulunduğunu belirten Kaya, bu şirketin, kapasite artışı ve liman için proje hazırladığını anlattı.Bu projenin Alanya'nın turizm kimliğini zedeleme riski taşıdığını savunan Kaya, projeye "ÇED olumlu" raporu verildiğini söyledi.Kaya, projenin tamamlanması halinde Alanya'nın tarım arazilerinin de tehdit altında olacağını öne sürdü.Bölgenin menfaati için sorumluluk alınması gerektiğini ifade eden Kaya, projenin durdurulması gerektiğini savundu. Bu kapsamda mücadele edeceklerini dile getiren Kaya, "Alanya, ülkemizin geleceğidir. Bu geleceği riske atacak hiçbir projeye izin vermeyeceğiz." diye konuştu.

TBMM (AA) - CHP Antalya Milletvekili Aykut Kaya, Antalya'nın Alanya ilçesinde özel bir şirkete ait akaryakıt depolama tesisinin kapasite artışı ve liman projesinin durdurulmasını istedi.

Kaya, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Alanya'nın turizme katkı sağladığını vurguladı.

İlçede özel bir şirkete ait akaryakıt depolama tesisinin bulunduğunu belirten Kaya, bu şirketin, kapasite artışı ve liman için proje hazırladığını anlattı.

Bu projenin Alanya'nın turizm kimliğini zedeleme riski taşıdığını savunan Kaya, projeye "ÇED olumlu" raporu verildiğini söyledi.

Kaya, projenin tamamlanması halinde Alanya'nın tarım arazilerinin de tehdit altında olacağını öne sürdü.

Bölgenin menfaati için sorumluluk alınması gerektiğini ifade eden Kaya, projenin durdurulması gerektiğini savundu. Bu kapsamda mücadele edeceklerini dile getiren Kaya, "Alanya, ülkemizin geleceğidir. Bu geleceği riske atacak hiçbir projeye izin vermeyeceğiz." diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve noktahaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
beylikdüzü escort esenyurt escort beylikdüzü bayan avcılar escort istanbul escort beylikdüzü escort bahceşehir escort esenyurt escort fındıkzade escort fındıkzade escort istanbul escort şişli escort