Edirne'de İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi

Gündem (AA) - Anadolu Ajansı | 11.04.2025 - 16:29, Güncelleme: 11.04.2025 - 15:51 132 kez okundu.
 

Edirne'de İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi

EDİRNE (AA) - Edirne'de İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi.Eski Cami önünde Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Edirne Şubesi öncülüğünde sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar, cuma namazı sonrası toplandı.AGD Edirne Şubesi Başkanı Abdülhamit İriş, burada yaptığı açıklamada, İsrail'in saldırılarında 50 binden Filistinlinin hayatını kaybettiğini söyledi.Gazze'de insanlık tarihinin gördüğü en büyük soykırımlardan birinin yaşandığını belirten İriş, "Siyonist İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği soykırımın üzerinden 550 gün geçti. 50 binden fazla masum sivil şehit oldu. 115 binden fazla kişi yaralandı ya da sakatlandı. Şehit olanların çok büyük bir kısmını çocuklar, kadınlar, yaşlılar, sağlık çalışanları ve gazeteciler oluşturuyor." dedi.İriş, Gazze'deki sağlık altyapısının İsrail'in saldırıları sebebiyle tamamen çöktüğünü ifade etti.Eğitim kurumları, ibadethaneler, su tesisleri ve barınma alanlarının da İsrail saldırılarıyla yıkıldığını dile getiren İriş, şunları kaydetti:"İsrail, Gazze ve Filistin'de sadece bombalarla değil, gıda başta olmak üzere temel ihtiyaçlara erişimi engelleyerek de bir soykırım yapıyor. Gazze'ye açılan sınır kapıları abluka altında tutularak insani yardım geçişleri engelleniyor. 2 milyondan fazla insan, açlık krizi ile karşı karşıya. Çocuklar, açlıktan hayatlarını kaybediyor. Bu, gözlerimizin önünde gerçekleşen bir insanlık suçudur. Tüm bunlar gözü dönmüş katil sürüsü olan Siyonist İsrail'in, bir halkı sistematik olarak yok etmeye yönelik vahşi katliamlarıdır."

EDİRNE (AA) - Edirne'de İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi.

Eski Cami önünde Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Edirne Şubesi öncülüğünde sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar, cuma namazı sonrası toplandı.

AGD Edirne Şubesi Başkanı Abdülhamit İriş, burada yaptığı açıklamada, İsrail'in saldırılarında 50 binden Filistinlinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Gazze'de insanlık tarihinin gördüğü en büyük soykırımlardan birinin yaşandığını belirten İriş, "Siyonist İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği soykırımın üzerinden 550 gün geçti. 50 binden fazla masum sivil şehit oldu. 115 binden fazla kişi yaralandı ya da sakatlandı. Şehit olanların çok büyük bir kısmını çocuklar, kadınlar, yaşlılar, sağlık çalışanları ve gazeteciler oluşturuyor." dedi.

İriş, Gazze'deki sağlık altyapısının İsrail'in saldırıları sebebiyle tamamen çöktüğünü ifade etti.

Eğitim kurumları, ibadethaneler, su tesisleri ve barınma alanlarının da İsrail saldırılarıyla yıkıldığını dile getiren İriş, şunları kaydetti:

"İsrail, Gazze ve Filistin'de sadece bombalarla değil, gıda başta olmak üzere temel ihtiyaçlara erişimi engelleyerek de bir soykırım yapıyor. Gazze'ye açılan sınır kapıları abluka altında tutularak insani yardım geçişleri engelleniyor. 2 milyondan fazla insan, açlık krizi ile karşı karşıya. Çocuklar, açlıktan hayatlarını kaybediyor. Bu, gözlerimizin önünde gerçekleşen bir insanlık suçudur. Tüm bunlar gözü dönmüş katil sürüsü olan Siyonist İsrail'in, bir halkı sistematik olarak yok etmeye yönelik vahşi katliamlarıdır."


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve noktahaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
beylikdüzü escort esenyurt escort beylikdüzü bayan avcılar escort istanbul escort beylikdüzü escort bahceşehir escort esenyurt escort fındıkzade escort fındıkzade escort istanbul escort şişli escort