dask

ABD Savunma Bakanı Hegseth: "Bugün (İran'a) en yoğun hava saldırılarının yapılacağı gün olacak"

Gündem (AA) - Anadolu Ajansı | 07.04.2026 - 08:22, Güncelleme: 07.04.2026 - 08:46 10 kez okundu.
 

ABD Savunma Bakanı Hegseth: "Bugün (İran'a) en yoğun hava saldırılarının yapılacağı gün olacak"

ABD Savunma Bakanı Hegseth: "Bugün (İran'a) en yoğun hava saldırılarının yapılacağı gün olacak"
ANKARA (AA) - ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, ABD ve İsrail’in İran’a saldırılarıyla başlayan savaşta "(İran'a yönelik) en yoğun hava saldırılarının bugün yapılacağını" öne sürdü. Hegseth, Beyaz Saray’da düzenlenen basın brifinginde, İran gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. İran’da düşen F-15 pilotunun iletişim geçerek durumuna ilişkin mesaj gönderdiğini aktaran Hegseth, bu kişinin uçağın 3 Nisan Cuma günü vurulmasının ardından "cumartesi günü saklandığını ve pazar günü de kurtarıldığını" söyledi. Hegseth, İran’a yönelik saldırılara ilişkin, "Bugün en yoğun hava saldırılarının yapılacağı gün olacak. Yarın da bugünkünden yoğun olacak." ifadelerini kullandı. Daha önce Hürmüz Boğazı'nı 48 saat içinde açmaması durumunda İran'ı tehdit eden ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Salı günü ABD Doğu Yakası saatiyle 20.00'de (TSİ 8 Nisan Çarşamba 03.00)" ifadesine yer vermişti.
ABD Savunma Bakanı Hegseth: "Bugün (İran'a) en yoğun hava saldırılarının yapılacağı gün olacak"

ANKARA (AA) - ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, ABD ve İsrail’in İran’a saldırılarıyla başlayan savaşta "(İran'a yönelik) en yoğun hava saldırılarının bugün yapılacağını" öne sürdü.

Hegseth, Beyaz Saray’da düzenlenen basın brifinginde, İran gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

İran’da düşen F-15 pilotunun iletişim geçerek durumuna ilişkin mesaj gönderdiğini aktaran Hegseth, bu kişinin uçağın 3 Nisan Cuma günü vurulmasının ardından "cumartesi günü saklandığını ve pazar günü de kurtarıldığını" söyledi.

Hegseth, İran’a yönelik saldırılara ilişkin, "Bugün en yoğun hava saldırılarının yapılacağı gün olacak. Yarın da bugünkünden yoğun olacak." ifadelerini kullandı.

Daha önce Hürmüz Boğazı'nı 48 saat içinde açmaması durumunda İran'ı tehdit eden ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Salı günü ABD Doğu Yakası saatiyle 20.00'de (TSİ 8 Nisan Çarşamba 03.00)" ifadesine yer vermişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve noktahaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.