dask

ABD'nin İsrail'den Gazze'ye kara harekatını insani koridor açılana kadar ertelemesini istediği belirtildi

Gündem (AA) - Anadolu Ajansı | 14.10.2023 - 12:51, Güncelleme: 14.10.2023 - 12:55 1401+ kez okundu.
 

ABD'nin İsrail'den Gazze'ye kara harekatını insani koridor açılana kadar ertelemesini istediği belirtildi

ABD'nin İsrail'den Gazze'ye kara harekatını insani koridor açılana kadar ertelemesini istediği belirtildi
KUDÜS (AA) - İsrail basınına göre ABD yönetimi İsrail'den abluka altındaki Gazze Şeridi'ne olası kara harekatını ertelemesini istedi. Jerusalem Post gazetesinde yer alan haberde, Washington'un İsrail'den Gazze'ye düzenlemeyi planladığı kara harekatını bölgedeki sivillerin tahliyesi için insani koridor oluşturuluncaya kadar ertelemesini istediği ifade edildi. Haberde, İsrail'in ABD'den gelen bu talebe ne cevap vereceğinin ise bilinmediği kaydedildi. Birleşmiş Milletler (BM), dün sabah yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun Gazze'nin kuzeyinde yaşayan yaklaşık 1,1 milyon Filistinlinin yerlerinden ayrılarak bölgenin güneyine geçmelerini istediğini bildirmişti. Birçok ülke ve uluslararası insan hakları örgütü, tahliye talebinin sonuçları konusunda uyarıda bulunarak İsrail'i geri adım atmaya çağırmıştı. İsrail'in 2007'den bu yana abluka altında tuttuğu yaklaşık 360 kilometrekarelik dar bir alana sahip Gazze Şeridi'nde 2,3 milyon Filistinli yaşıyor.
ABD'nin İsrail'den Gazze'ye kara harekatını insani koridor açılana kadar ertelemesini istediği belirtildi

KUDÜS (AA) - İsrail basınına göre ABD yönetimi İsrail'den abluka altındaki Gazze Şeridi'ne olası kara harekatını ertelemesini istedi.

Jerusalem Post gazetesinde yer alan haberde, Washington'un İsrail'den Gazze'ye düzenlemeyi planladığı kara harekatını bölgedeki sivillerin tahliyesi için insani koridor oluşturuluncaya kadar ertelemesini istediği ifade edildi.

Haberde, İsrail'in ABD'den gelen bu talebe ne cevap vereceğinin ise bilinmediği kaydedildi.

Birleşmiş Milletler (BM), dün sabah yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun Gazze'nin kuzeyinde yaşayan yaklaşık 1,1 milyon Filistinlinin yerlerinden ayrılarak bölgenin güneyine geçmelerini istediğini bildirmişti.

Birçok ülke ve uluslararası insan hakları örgütü, tahliye talebinin sonuçları konusunda uyarıda bulunarak İsrail'i geri adım atmaya çağırmıştı.

İsrail'in 2007'den bu yana abluka altında tuttuğu yaklaşık 360 kilometrekarelik dar bir alana sahip Gazze Şeridi'nde 2,3 milyon Filistinli yaşıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve noktahaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.