dask

Avustralya'da elektrikli araç bataryasının yol açtığı yangında 5 araba kül oldu

Gündem (AA) - Anadolu Ajansı | 12.09.2023 - 13:43, Güncelleme: 12.09.2023 - 13:49 2536+ kez okundu.
 

Avustralya'da elektrikli araç bataryasının yol açtığı yangında 5 araba kül oldu

Avustralya'da elektrikli araç bataryasının yol açtığı yangında 5 araba kül oldu
ANKARA (AA) - Avustralya'da Sydney Havalimanı otoparkında, elektrikli aracın lityum-iyon bataryasının alev alması sonucu çıkan yangında 5 araba kül oldu. ABC News'in haberine göre, Sydney Havalimanı otoparkında çıktığı bildirilen yangına, Yeni Güney Galler (NWS) eyaleti itfaiye ve kurtarma ekipleri ile havalimanı kurtarma ekipleri müdahale etti. Ekipler, yangının otoparkta bulunan lüks bir araçtan sökülüp altında bırakılan lityum-iyon bataryanın tutuşması sonucu meydana geldiğini tespit etti. Bataryadan çıkan kıvılcımların, araca daha sonra da yakınında park halindeki 4 arabaya sıçradığını belirten ekipler, yangında 5 aracın kül olduğunu açıkladı. Yangına neden olan bataryanın araçtan neden söküldüğü henüz bilinmiyor.  
Avustralya'da elektrikli araç bataryasının yol açtığı yangında 5 araba kül oldu

ANKARA (AA) - Avustralya'da Sydney Havalimanı otoparkında, elektrikli aracın lityum-iyon bataryasının alev alması sonucu çıkan yangında 5 araba kül oldu.

ABC News'in haberine göre, Sydney Havalimanı otoparkında çıktığı bildirilen yangına, Yeni Güney Galler (NWS) eyaleti itfaiye ve kurtarma ekipleri ile havalimanı kurtarma ekipleri müdahale etti.

Ekipler, yangının otoparkta bulunan lüks bir araçtan sökülüp altında bırakılan lityum-iyon bataryanın tutuşması sonucu meydana geldiğini tespit etti.

Bataryadan çıkan kıvılcımların, araca daha sonra da yakınında park halindeki 4 arabaya sıçradığını belirten ekipler, yangında 5 aracın kül olduğunu açıkladı.

Yangına neden olan bataryanın araçtan neden söküldüğü henüz bilinmiyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve noktahaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.