dask

Bangladeş, Myanmar'daki çatışmalardan kaçarak ülkeye sığınan 330 kişiyi geri gönderdi

Gündem (AA) - Anadolu Ajansı | 16.02.2024 - 14:14, Güncelleme: 16.02.2024 - 14:16 2972+ kez okundu.
 

Bangladeş, Myanmar'daki çatışmalardan kaçarak ülkeye sığınan 330 kişiyi geri gönderdi

Bangladeş, Myanmar'daki çatışmalardan kaçarak ülkeye sığınan 330 kişiyi geri gönderdi
DHAKA (AA) - Bangladeş, Myanmar'daki askeri yönetim ile cunta karşıtı silahlı gruplar arasındaki çatışmalardan kaçarak ülkeye sığınan 330 Myanmar vatandaşını geri gönderdi. Bangladeş sınır güvenliği yetkilileri, çatışmalardan kaçarak ülkeye sığınan Myanmarlıların durumuna ilişkin açıklama yaptı. Yetkililer, Bangladeş'e sığınanlardan 165'inin İnani İskelesi'nden yola çıkan gemiyle dün ülkelerine geri gönderildiğini, kalan 165'inin ise ikinci bir seferle götürüleceğini bildirdi. Bangladeş Mülteci Yardım ve Geri Dönüş Komiseri Mohammed Mizanur Rahman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geri gönderme işleminin sorunsuz ilerlediğini söyledi. Rahman, Myanmar vatandaşlarının güvenli şekilde ülkelerine dönmesinden memnuniyet duyduklarını dile getirdi. - Myanmar'dan Bangladeş'e sığınanlar Myanmar'da askeri yönetim ile cunta karşıtı silahlı gruplar arasındaki çatışmalar nedeniyle 4 Şubat'tan bu yana, sınırdan çoğu polis ve asker 300'den fazla kişi Bangladeş'e sığınmıştı. Myanmar'dan atılan bir havan mermisinin Bangladeş'te 2 kişinin ölümüne neden olması üzerine Myanmar'ın Dakka Büyükelçisi​​​​​​​, Dışişleri Bakanlığına çağrılmıştı.
Bangladeş, Myanmar'daki çatışmalardan kaçarak ülkeye sığınan 330 kişiyi geri gönderdi

DHAKA (AA) - Bangladeş, Myanmar'daki askeri yönetim ile cunta karşıtı silahlı gruplar arasındaki çatışmalardan kaçarak ülkeye sığınan 330 Myanmar vatandaşını geri gönderdi.

Bangladeş sınır güvenliği yetkilileri, çatışmalardan kaçarak ülkeye sığınan Myanmarlıların durumuna ilişkin açıklama yaptı.

Yetkililer, Bangladeş'e sığınanlardan 165'inin İnani İskelesi'nden yola çıkan gemiyle dün ülkelerine geri gönderildiğini, kalan 165'inin ise ikinci bir seferle götürüleceğini bildirdi.

Bangladeş Mülteci Yardım ve Geri Dönüş Komiseri Mohammed Mizanur Rahman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geri gönderme işleminin sorunsuz ilerlediğini söyledi.

Rahman, Myanmar vatandaşlarının güvenli şekilde ülkelerine dönmesinden memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

- Myanmar'dan Bangladeş'e sığınanlar

Myanmar'da askeri yönetim ile cunta karşıtı silahlı gruplar arasındaki çatışmalar nedeniyle 4 Şubat'tan bu yana, sınırdan çoğu polis ve asker 300'den fazla kişi Bangladeş'e sığınmıştı.

Myanmar'dan atılan bir havan mermisinin Bangladeş'te 2 kişinin ölümüne neden olması üzerine Myanmar'ın Dakka Büyükelçisi​​​​​​​, Dışişleri Bakanlığına çağrılmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve noktahaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.