dask

Barzani ile Hollanda Dışişleri Bakanı Berendsen “bölgedeki son gelişmeleri" görüştü

Gündem (AA) - Anadolu Ajansı | 23.03.2026 - 15:31, Güncelleme: 23.03.2026 - 15:40 532 kez okundu.
 

Barzani ile Hollanda Dışişleri Bakanı Berendsen “bölgedeki son gelişmeleri" görüştü

Barzani ile Hollanda Dışişleri Bakanı Berendsen “bölgedeki son gelişmeleri" görüştü
ERBİL (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ile Hollanda Dışişleri Bakanı Tom Berendsen “bölgedeki son gelişmeleri “görüştü. IKBY Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Barzani ile Berendsen telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede yaşanan son gelişmeler, savaşın bölgedeki ve dünyadaki barış, istikrar ve ekonomik durum üzerindeki “tehlikeli sonuçları” ele alındı. Barzani ile Berendsen, çatışmaların durdurulması, sorunların barışçıl yollarla çözülmesi için her türlü çabanın gösterilmesi gerektiği konusunda mutabık kaldı. Berendsen, ülkesinin ve Avrupa Birliği’nin (AB) çatışmaların daha da tırmanması ihtimali ve sonuçları hakkında endişelerini dile getirerek, Hollanda'nın Irak ve IKBY’de barış ve istikrarın korunmasına verdiği desteği dile getirdi.
Barzani ile Hollanda Dışişleri Bakanı Berendsen “bölgedeki son gelişmeleri" görüştü

ERBİL (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ile Hollanda Dışişleri Bakanı Tom Berendsen “bölgedeki son gelişmeleri “görüştü.

IKBY Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Barzani ile Berendsen telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede yaşanan son gelişmeler, savaşın bölgedeki ve dünyadaki barış, istikrar ve ekonomik durum üzerindeki “tehlikeli sonuçları” ele alındı.

Barzani ile Berendsen, çatışmaların durdurulması, sorunların barışçıl yollarla çözülmesi için her türlü çabanın gösterilmesi gerektiği konusunda mutabık kaldı.

Berendsen, ülkesinin ve Avrupa Birliği’nin (AB) çatışmaların daha da tırmanması ihtimali ve sonuçları hakkında endişelerini dile getirerek, Hollanda'nın Irak ve IKBY’de barış ve istikrarın korunmasına verdiği desteği dile getirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve noktahaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.