dask

CHP'li Özçağdaş, okullardaki psikososyal desteğin artırılmasını istedi

Siyaset (AA) - Anadolu Ajansı | 12.05.2026 - 12:19, Güncelleme: 12.05.2026 - 12:48 971 kez okundu.
 

CHP'li Özçağdaş, okullardaki psikososyal desteğin artırılmasını istedi

CHP'li Özçağdaş, okullardaki psikososyal desteğin artırılmasını istedi
TBMM (AA) - CHP İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş, "Okullardaki psikososyal destek kapasitesini artırmamız lazım. Her 250 öğrenciye bir rehber öğretmen düşecek şekilde bir kadroya ihtiyacımız var." dedi. Özçağdaş, Meclis'te, okullarda yaşanan şiddet olayları ve okul güvenliği hakkında sendika temsilcileri, eğitimci, psikolog, sosyal hizmet uzmanı, avukat ve milletvekilleriyle düzenlenen toplantıda konuştu. Okullarda yaşanan olayları toplumun yansıması olarak gördüklerini belirten Özçağdaş, şiddeti doğuran faktörlerin ortadan kaldırılması gerektiğini vurguladı. Alınması gereken önlemlere değinen Özçağdaş, içinde çocukların bulunduğu kamusal bir alanın güvenlik açısından korunması gerektiğini kaydetti. Üniforma ve silahı olmaksızın okulun içerisinde "sivil güvenlik alanı" oluşturulmasının önemine işaret eden Özçağdaş, çocuklar için okullarda kapsayıcı programların geliştirilmesini istedi. Özçağdaş, "Okullardaki psikososyal destek kapasitesini artırmamız lazım. Her 250 öğrenciye bir rehber öğretmen düşecek şekilde bir kadroya ihtiyacımız var." diye konuştu. Suat Özçağdaş, okullarda psikologlar, psikiyatristler, diğer meslek gruplarından oluşan "kapsayıcı psikososyal destek programı"nın kurulması gerektiğini söyledi.  
CHP'li Özçağdaş, okullardaki psikososyal desteğin artırılmasını istedi

TBMM (AA) - CHP İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş, "Okullardaki psikososyal destek kapasitesini artırmamız lazım. Her 250 öğrenciye bir rehber öğretmen düşecek şekilde bir kadroya ihtiyacımız var." dedi.

Özçağdaş, Meclis'te, okullarda yaşanan şiddet olayları ve okul güvenliği hakkında sendika temsilcileri, eğitimci, psikolog, sosyal hizmet uzmanı, avukat ve milletvekilleriyle düzenlenen toplantıda konuştu.

Okullarda yaşanan olayları toplumun yansıması olarak gördüklerini belirten Özçağdaş, şiddeti doğuran faktörlerin ortadan kaldırılması gerektiğini vurguladı.

Alınması gereken önlemlere değinen Özçağdaş, içinde çocukların bulunduğu kamusal bir alanın güvenlik açısından korunması gerektiğini kaydetti.

Üniforma ve silahı olmaksızın okulun içerisinde "sivil güvenlik alanı" oluşturulmasının önemine işaret eden Özçağdaş, çocuklar için okullarda kapsayıcı programların geliştirilmesini istedi.

Özçağdaş, "Okullardaki psikososyal destek kapasitesini artırmamız lazım. Her 250 öğrenciye bir rehber öğretmen düşecek şekilde bir kadroya ihtiyacımız var." diye konuştu.

Suat Özçağdaş, okullarda psikologlar, psikiyatristler, diğer meslek gruplarından oluşan "kapsayıcı psikososyal destek programı"nın kurulması gerektiğini söyledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve noktahaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.