dask

Fransa, Benin'deki darbe girişimini kınadı

Gündem (AA) - Anadolu Ajansı | 08.12.2025 - 11:12, Güncelleme: 08.12.2025 - 11:19 860+ kez okundu.
 

Fransa, Benin'deki darbe girişimini kınadı

Fransa, Benin'deki darbe girişimini kınadı
ANKARA (AA) - Fransa, Benin'deki darbe girişimini kınadığını bildirdi. Fransa Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Fransa'nın, Afrika Birliği ve Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS) gibi, Benin'de anayasal düzene saygı gösterilmesi çağrısında bulunduğu belirtildi. Benin'deki darbe girişiminin kınandığı açıklamada, bu ülkedeki Fransız toplumunun güvenliğinin sağlanması konusunda hükümetin kararlılığı vurgulandı. - Benin'deki askeri darbe girişimi Benin'de dün sabah saatlerinde kendilerine "Yeniden Kuruluş Askeri Komitesi" ismini veren bir grup asker, yönetime el koyduklarını duyurmuştu. İçişleri Bakanı Alassane Seidou da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, girişimin başarısız olduğunu açıklamıştı. Benin Cumhurbaşkanı Patrice Talon ise akşam saatlerinde devlet televizyonundan darbe girişiminin engellendiğini duyurmuş, olayın sorumlularının cezalandırılacağını bildirmişti.
Fransa, Benin'deki darbe girişimini kınadı

ANKARA (AA) - Fransa, Benin'deki darbe girişimini kınadığını bildirdi.

Fransa Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Fransa'nın, Afrika Birliği ve Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS) gibi, Benin'de anayasal düzene saygı gösterilmesi çağrısında bulunduğu belirtildi.

Benin'deki darbe girişiminin kınandığı açıklamada, bu ülkedeki Fransız toplumunun güvenliğinin sağlanması konusunda hükümetin kararlılığı vurgulandı.

- Benin'deki askeri darbe girişimi

Benin'de dün sabah saatlerinde kendilerine "Yeniden Kuruluş Askeri Komitesi" ismini veren bir grup asker, yönetime el koyduklarını duyurmuştu.

İçişleri Bakanı Alassane Seidou da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, girişimin başarısız olduğunu açıklamıştı.

Benin Cumhurbaşkanı Patrice Talon ise akşam saatlerinde devlet televizyonundan darbe girişiminin engellendiğini duyurmuş, olayın sorumlularının cezalandırılacağını bildirmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve noktahaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.