dask

Fransa'dan tüketici koruma ihlali nedeniyle e-ticaret platformu Shein'a 22 milyon avro ceza

Gündem (AA) - Anadolu Ajansı | 03.06.2026 - 14:25, Güncelleme: 03.06.2026 - 14:39 156 kez okundu.
 

Fransa'dan tüketici koruma ihlali nedeniyle e-ticaret platformu Shein'a 22 milyon avro ceza

Fransa'dan tüketici koruma ihlali nedeniyle e-ticaret platformu Shein'a 22 milyon avro ceza
ANKARA (AA) - Fransa Rekabet, Tüketim ve Sahtekarlığı Önleme Genel Müdürlüğü, tüketici koruma kurallarına uymadığı gerekçesiyle e-ticaret platformu Shein'a 22 milyon avro ceza kesti. Yerel basının Rekabet, Tüketim ve Sahtekarlığı Önleme Genel Müdürlüğünün (DGCCRF) açıklamasına dayandırdığı haberlere göre, Çin merkezli Shein alışveriş sitesinde ürün izlenebilirliği ile teslimat ve iade süreçlerinde uygulama eksiklikleri tespit edildi. DGCCRF, bu gerekçelerle tüketici koruma kurallarını ihlal ettiğini tespit ettiği siteye 22 milyon avro ceza kesti. Avrupa'nın en büyük tüketici kuruluşu olan Avrupa Tüketici Birliği (BEUC), geçen yıl haziranda, Shein'ın uyguladığı yanıltıcı pazarlama tekniklerine ilişkin AB Komisyonu'na ve AB tüketici koruma otoritelerine şikayette bulunmuştu. DGCCRF, ürünler üzerindeki indirimlerle ilgili yanıltıcı ticari uygulamalara başvurduğu gerekçesiyle Shein'a geçen yıl 40 milyon avro ceza kesmişti.
Fransa'dan tüketici koruma ihlali nedeniyle e-ticaret platformu Shein'a 22 milyon avro ceza

ANKARA (AA) - Fransa Rekabet, Tüketim ve Sahtekarlığı Önleme Genel Müdürlüğü, tüketici koruma kurallarına uymadığı gerekçesiyle e-ticaret platformu Shein'a 22 milyon avro ceza kesti.

Yerel basının Rekabet, Tüketim ve Sahtekarlığı Önleme Genel Müdürlüğünün (DGCCRF) açıklamasına dayandırdığı haberlere göre, Çin merkezli Shein alışveriş sitesinde ürün izlenebilirliği ile teslimat ve iade süreçlerinde uygulama eksiklikleri tespit edildi.

DGCCRF, bu gerekçelerle tüketici koruma kurallarını ihlal ettiğini tespit ettiği siteye 22 milyon avro ceza kesti.

Avrupa'nın en büyük tüketici kuruluşu olan Avrupa Tüketici Birliği (BEUC), geçen yıl haziranda, Shein'ın uyguladığı yanıltıcı pazarlama tekniklerine ilişkin AB Komisyonu'na ve AB tüketici koruma otoritelerine şikayette bulunmuştu.

DGCCRF, ürünler üzerindeki indirimlerle ilgili yanıltıcı ticari uygulamalara başvurduğu gerekçesiyle Shein'a geçen yıl 40 milyon avro ceza kesmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve noktahaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.