dask

"Gezen Sinema Tırı" Sındırgı'da depremzede çocuklarla buluştu

Gündem (AA) - Anadolu Ajansı | 02.12.2025 - 12:09, Güncelleme: 02.12.2025 - 12:26 884+ kez okundu.
 

"Gezen Sinema Tırı" Sındırgı'da depremzede çocuklarla buluştu

"Gezen Sinema Tırı" Sındırgı'da depremzede çocuklarla buluştu
BALIKESİR (AA) - Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde 10 Ağustos'tan bu yana meydana gelen depremlerden etkilenen çocuklar, "Gezen Sinema Tırı"nda film izleyerek moral buldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sındırgı Belediyesi işbirliğiyle "Gezen Sinema Tırı" ve "Gezici Kütüphane" ilçe meydanına konuşlandırıldı. İlçedeki okullarda eğitim gören öğrenciler, program kapsamında film izleyip, kütüphanede düzenlenen etkinliklere katıldı. Etkinliklerde çocuklara belediye ekiplerince ulaşım desteği sağlandı, patlamış mısır ikramında bulunuldu. Sanat İçin Yola Çık Derneği Başkanı Erol Gözen, projenin özellikle deprem bölgelerinde önemli bir sosyal destek sağladığını söyledi. Gezen Sinema Projesi kapsamında Sındırgı'da çocuklara sadece film izletmediklerini belirten Gözen, şunları kaydetti: "Şarkı söylüyor, şiir okuyor, zeybek, horon, halay çekiyoruz. Sonrasında bir sinema filmi ile uğurluyoruz. Bir sanat etüt sınıfı gibi çalışıyoruz. 6 Şubat depreminde de ilk haftadan itibaren sahadaydık. Burada da deprem sonrası çocuklara moral olmak için buradayız." Gözen, etkinliğin depremden etkilenen çocukların moralini yükselttiğini ve ilçede toplumsal dayanışmayı güçlendirdiğini dile getirdi. Sındırgı Belediye Başkanı Serkan Sak ve belediye meclis üyeleri de çocuklarla sohbet ederek, etkinliklere eşlik etti.
"Gezen Sinema Tırı" Sındırgı'da depremzede çocuklarla buluştu

BALIKESİR (AA) - Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde 10 Ağustos'tan bu yana meydana gelen depremlerden etkilenen çocuklar, " Gezen Sinema Tırı"nda film izleyerek moral buldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sındırgı Belediyesi işbirliğiyle " Gezen Sinema Tırı" ve "Gezici Kütüphane" ilçe meydanına konuşlandırıldı.

İlçedeki okullarda eğitim gören öğrenciler, program kapsamında film izleyip, kütüphanede düzenlenen etkinliklere katıldı. Etkinliklerde çocuklara belediye ekiplerince ulaşım desteği sağlandı, patlamış mısır ikramında bulunuldu.

Sanat İçin Yola Çık Derneği Başkanı Erol Gözen, projenin özellikle deprem bölgelerinde önemli bir sosyal destek sağladığını söyledi.

Gezen Sinema Projesi kapsamında Sındırgı'da çocuklara sadece film izletmediklerini belirten Gözen, şunları kaydetti:

"Şarkı söylüyor, şiir okuyor, zeybek, horon, halay çekiyoruz. Sonrasında bir sinema filmi ile uğurluyoruz. Bir sanat etüt sınıfı gibi çalışıyoruz. 6 Şubat depreminde de ilk haftadan itibaren sahadaydık. Burada da deprem sonrası çocuklara moral olmak için buradayız."

Gözen, etkinliğin depremden etkilenen çocukların moralini yükselttiğini ve ilçede toplumsal dayanışmayı güçlendirdiğini dile getirdi.

Sındırgı Belediye Başkanı Serkan Sak ve belediye meclis üyeleri de çocuklarla sohbet ederek, etkinliklere eşlik etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve noktahaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.