dask

İDSO DenizBank Konserleri 23 Nisan temasıyla devam ediyor

Kültür-Sanat (AA) - Anadolu Ajansı | 20.04.2026 - 13:52, Güncelleme: 20.04.2026 - 16:35 17 kez okundu.
 

İDSO DenizBank Konserleri 23 Nisan temasıyla devam ediyor

İDSO DenizBank Konserleri 23 Nisan temasıyla devam ediyor
İSTANBUL (AA) - DenizBank'ın desteklediği İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) sahne alacak. Bankadan yapılan açıklamaya göre, DenizBank'ın 21 yıldır desteklediği İDSO DenizBank Konserleri, 23 Nisan saat 15.00'te (AKM) Türk Telekom Opera Salonu'nda çok özel sunumlarla devam edecek. Şef Hasan Niyazi Tura yönetimindeki orkestranın, koro şefi Güneş Kaya liderliğindeki Beşiktaş Çocuk Korosu'na eşlik edeceği konserde, çocukların çocuklarla birlikte söyleyeceği şarkılarla birlik, umut ve gelecek temaları vurgulanacak. İstiklal Marşı ile başlayacak olan konser açılışında, müzik, şiir ve performans iç içe geçecek. Programda Yalçın Tura'dan İlteriş Sun'a, Beethoven'dan Bizet'e uzanan geniş bir yelpazede çocuk şarkıları ve klasik eserler yer alacak. Sözleri Neriman Antaş'a, müziği Güneş Kaya'ya ait olan "Benim Bayramım 23 Nisan" eserinin ilk seslendirilişi ise konserde gerçekleşecek. Nazım Hikmet'in "Sarışın Bir Kurt" eserinden, Ataol Behramoğlu'nun "Dünya Çocuklarla Güzel" dizelerine kadar edebiyatın usta isimlerinin izlerinin notalara döküleceği konserde, rap solo performanslarından bariton Burak Kul'un seslendireceği Beethoven'ın "Neşeye Övgü" eserine kadar pek çok renkli an yaşanacak. Arasız yaklaşık 1 saat sürecek olan bu tematik konser, her yaştan sanatseveri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ruhunda bir araya getirecek.
İDSO DenizBank Konserleri 23 Nisan temasıyla devam ediyor

İSTANBUL (AA) - DenizBank'ın desteklediği İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) sahne alacak.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, DenizBank'ın 21 yıldır desteklediği İDSO DenizBank Konserleri, 23 Nisan saat 15.00'te (AKM) Türk Telekom Opera Salonu'nda çok özel sunumlarla devam edecek.

Şef Hasan Niyazi Tura yönetimindeki orkestranın, koro şefi Güneş Kaya liderliğindeki Beşiktaş Çocuk Korosu'na eşlik edeceği konserde, çocukların çocuklarla birlikte söyleyeceği şarkılarla birlik, umut ve gelecek temaları vurgulanacak.

İstiklal Marşı ile başlayacak olan konser açılışında, müzik, şiir ve performans iç içe geçecek. Programda Yalçın Tura'dan İlteriş Sun'a, Beethoven'dan Bizet'e uzanan geniş bir yelpazede çocuk şarkıları ve klasik eserler yer alacak.

Sözleri Neriman Antaş'a, müziği Güneş Kaya'ya ait olan "Benim Bayramım 23 Nisan" eserinin ilk seslendirilişi ise konserde gerçekleşecek.

Nazım Hikmet'in "Sarışın Bir Kurt" eserinden, Ataol Behramoğlu'nun "Dünya Çocuklarla Güzel" dizelerine kadar edebiyatın usta isimlerinin izlerinin notalara döküleceği konserde, rap solo performanslarından bariton Burak Kul'un seslendireceği Beethoven'ın "Neşeye Övgü" eserine kadar pek çok renkli an yaşanacak.

Arasız yaklaşık 1 saat sürecek olan bu tematik konser, her yaştan sanatseveri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ruhunda bir araya getirecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve noktahaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.