dask

İpsala'dan TÜBİTAK çıkarması... Edirne'de 13 projenin 3’ü İpsala'dan

Dünya 13.02.2026 - 00:18, Güncelleme: 13.02.2026 - 09:46 53 kez okundu.
 

İpsala'dan TÜBİTAK çıkarması... Edirne'de 13 projenin 3’ü İpsala'dan

İpsala'dan TÜBİTAK çıkarması... Edirne'de 13 projenin 3’ü İpsala'dan
TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Destek Programı sonuçlarına göre Edirne genelinde kabul edilen 13 projeden 3’ü İpsala’daki okullara ait oldu. İlçe, bilimsel projelerdeki başarısıyla öne çıktı. Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) - İpsala, eğitim alanındaki bilimsel başarılarıyla Edirne’de adından söz ettiriyor. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından açıklanan 4006 Bilim Fuarları Destek Programı sonuçlarına göre, Edirne genelinde destek almaya hak kazanan 13 projeden 3’ü İpsala’daki okullar tarafından hazırlandı. Bilimsel araştırma kültürünü yaygınlaştırmayı amaçlayan program kapsamında ilçedeki üç okul projeleriyle destek almaya hak kazandı.   4006-B kategorisinde İpsala Şehit Er Mustafa Aydın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile İpsala Anadolu Lisesi projeleriyle listede yer aldı. Kocahıdır Ortaokulu ile Aliço Pehlivan Ortaokulu ise ortak yürüttükleri projeyle 4006-A kategorisinde destek almaya hak kazandı. Elde edilen başarı, İpsala’nın eğitimdeki bilimsel vizyonunu bir kez daha ortaya koydu. Destek kapsamında öğrenciler, danışman öğretmenleri rehberliğinde hazırladıkları projeleri bilim fuarlarında sergileme imkânı bulacak.
İpsala'dan TÜBİTAK çıkarması... Edirne'de 13 projenin 3’ü İpsala'dan

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Destek Programı sonuçlarına göre Edirne genelinde kabul edilen 13 projeden 3’ü İpsala’daki okullara ait oldu. İlçe, bilimsel projelerdeki başarısıyla öne çıktı.

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) - İpsala, eğitim alanındaki bilimsel başarılarıyla Edirne’de adından söz ettiriyor.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından açıklanan 4006 Bilim Fuarları Destek Programı sonuçlarına göre, Edirne genelinde destek almaya hak kazanan 13 projeden 3’ü İpsala’daki okullar tarafından hazırlandı. Bilimsel araştırma kültürünü yaygınlaştırmayı amaçlayan program kapsamında ilçedeki üç okul projeleriyle destek almaya hak kazandı.

 

4006-B kategorisinde İpsala Şehit Er Mustafa Aydın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile İpsala Anadolu Lisesi projeleriyle listede yer aldı.

Kocahıdır Ortaokulu ile Aliço Pehlivan Ortaokulu ise ortak yürüttükleri projeyle 4006-A kategorisinde destek almaya hak kazandı.

Elde edilen başarı, İpsala’nın eğitimdeki bilimsel vizyonunu bir kez daha ortaya koydu. Destek kapsamında öğrenciler, danışman öğretmenleri rehberliğinde hazırladıkları projeleri bilim fuarlarında sergileme imkânı bulacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve noktahaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.