dask

İrlanda, İsrail saldırısında 6 BM personelinin öldürülmesini kınadı

Gündem (AA) - Anadolu Ajansı | 12.09.2024 - 11:07, Güncelleme: 12.09.2024 - 11:25 2049+ kez okundu.
 

İrlanda, İsrail saldırısında 6 BM personelinin öldürülmesini kınadı

İrlanda, İsrail saldırısında 6 BM personelinin öldürülmesini kınadı
LONDRA (AA) - İrlanda Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Savunma Bakanı Micheal Martin, İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı'nda yerinden edilen sivillerin sığındığı Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansına (UNRWA) ait okula düzenlediği saldırıda 6 BM personelinin öldürülmesini kınadı. Martin, X'ten yaptığı paylaşımda, "Gazze'de 6 UNRWA çalışanının ölümüne neden olan İsrail hava saldırılarını kınıyorum." ifadesini kullandı. Yardım çalışanlarının, insanlara hayati önem taşıyan gıda ve yardım malzemelerini sağlamak için olağanüstü riskler aldığını vurgulayan Martin, bu kişileri koruma yükümlülüğünün olduğunu bildirdi. - İsrail aynı okulu 5. kez vurdu Gazze Şeridi'ndeki Sivil Savunma Müdürlüğünden yapılan açıklamada, El-Cauni Okulu'na düzenlenen saldırıda ölenler arasında kadın ve çocukların da olduğu, 18 kişinin öldüğü, 18 kişinin yaralandığı bilgisi paylaşılmıştı. Açıklamada ayrıca bunun İsrail ordusunun aynı okula düzenlediği 5. saldırı olduğu vurgulanmıştı.
İrlanda, İsrail saldırısında 6 BM personelinin öldürülmesini kınadı

LONDRA (AA) - İrlanda Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Savunma Bakanı Micheal Martin, İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı'nda yerinden edilen sivillerin sığındığı Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansına (UNRWA) ait okula düzenlediği saldırıda 6 BM personelinin öldürülmesini kınadı.

Martin, X'ten yaptığı paylaşımda, "Gazze'de 6 UNRWA çalışanının ölümüne neden olan İsrail hava saldırılarını kınıyorum." ifadesini kullandı.

Yardım çalışanlarının, insanlara hayati önem taşıyan gıda ve yardım malzemelerini sağlamak için olağanüstü riskler aldığını vurgulayan Martin, bu kişileri koruma yükümlülüğünün olduğunu bildirdi.

- İsrail aynı okulu 5. kez vurdu

Gazze Şeridi'ndeki Sivil Savunma Müdürlüğünden yapılan açıklamada, El-Cauni Okulu'na düzenlenen saldırıda ölenler arasında kadın ve çocukların da olduğu, 18 kişinin öldüğü, 18 kişinin yaralandığı bilgisi paylaşılmıştı.

Açıklamada ayrıca bunun İsrail ordusunun aynı okula düzenlediği 5. saldırı olduğu vurgulanmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve noktahaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.