dask

Jandarma Genel Komutanlığı GÖKBEY helikopteri için kısa film hazırladı

Gündem (AA) - Anadolu Ajansı | 26.03.2026 - 08:28, Güncelleme: 26.03.2026 - 08:35 87 kez okundu.
 

Jandarma Genel Komutanlığı GÖKBEY helikopteri için kısa film hazırladı

Jandarma Genel Komutanlığı GÖKBEY helikopteri için kısa film hazırladı
ANKARA (AA) - Jandarma Genel Komutanlığınca GÖKBEY helikopterinin başrolde yer aldığı kısa film hazırlandı. Genel Komutanlıktan yapılan açıklamaya göre, yerli ve milli imkanlarla üretilen GÖKBEY helikopterinin yer aldığı kısa filmin çekimleri Jandarma Genel Komutanlığı Havacılık Komutanlığında yapıldı. Animasyon ve gerçek görüntülerin bir arada yer aldığı çalışmada, savunma sanayinde yaşanan gelişmelere vurgu yapılıyor. Bir helikopter çekicisinin GÖKBEY'i uçuşa hazırlamak için onu aramasıyla başlayan kısa film, çekicinin GÖKBEY'i ararken, yabancı menşeili "Mi-17", "S-70" ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından üretilen T-70'le aralarında geçen diyaloglar esprili bir dille ele alınıyor. - Üretilen ilk 3 GÖKBEY helikopteri jandarmaya teslim edilmişti TUSAŞ'ın ürettiği ilk 3 GÖKBEY helikopteri, geliştirilmesindeki katkılarından dolayı Jandarma Genel Komutanlığı envanterine katılarak göreve başlamıştı. Genel Komutanlık emrinde halihazırda 5 GÖKBEY helikopteri yer alıyor.
Jandarma Genel Komutanlığı GÖKBEY helikopteri için kısa film hazırladı

ANKARA (AA) - Jandarma Genel Komutanlığınca GÖKBEY helikopterinin başrolde yer aldığı kısa film hazırlandı.

Genel Komutanlıktan yapılan açıklamaya göre, yerli ve milli imkanlarla üretilen GÖKBEY helikopterinin yer aldığı kısa filmin çekimleri Jandarma Genel Komutanlığı Havacılık Komutanlığında yapıldı.

Animasyon ve gerçek görüntülerin bir arada yer aldığı çalışmada, savunma sanayinde yaşanan gelişmelere vurgu yapılıyor.

Bir helikopter çekicisinin GÖKBEY'i uçuşa hazırlamak için onu aramasıyla başlayan kısa film, çekicinin GÖKBEY'i ararken, yabancı menşeili "Mi-17", "S-70" ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından üretilen T-70'le aralarında geçen diyaloglar esprili bir dille ele alınıyor.

- Üretilen ilk 3 GÖKBEY helikopteri jandarmaya teslim edilmişti

TUSAŞ'ın ürettiği ilk 3 GÖKBEY helikopteri, geliştirilmesindeki katkılarından dolayı Jandarma Genel Komutanlığı envanterine katılarak göreve başlamıştı.

Genel Komutanlık emrinde halihazırda 5 GÖKBEY helikopteri yer alıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve noktahaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.