dask

Kars'ta havanın ısınmasıyla canlanan doğa kuşlarla renklendi

Gündem (AA) - Anadolu Ajansı | 18.04.2026 - 09:06, Güncelleme: 18.04.2026 - 09:15 115 kez okundu.
 

Kars'ta havanın ısınmasıyla canlanan doğa kuşlarla renklendi

Kars'ta havanın ısınmasıyla canlanan doğa kuşlarla renklendi
KARS (AA) - Kış mevsiminin uzun ve sert geçtiği Kars'ta, havanın ısınması ve doğanın canlanmasıyla doğa yaban kuşlarıyla canlandı. Karların erimesiyle oluşan sulak alanlar, göçmen kuşlarla doldu. Kafkas Üniversitesi yerleşkesi ile Sarıkamış ilçesindeki Hançerli düzü ve Yağbasan köyü çayırlarında suyla kaplanan araziye martı, sakarmeke, leylek, yeşilbaş ördek, angut ve kızıl şahin gibi birçok yaban kuşu geldi. Her yıl baharla birlikte bölgeye gelen göçmen kuşlar, burada barınma ve üreme imkanı buluyor. Yaban kuşları suların içinde hem beslendi, hem de yüzmenin keyfini yaşadı. Bu arada bir yanı karla kaplı araziye inen angutların suda yüzerken kavga etmesi de ilginç görüntüler oluşturdu. Amatör doğa fotoğrafçısı Nurettin İstik, AA muhabirine, havanın ısınmasıyla karların eridiğini söyledi. Bugünlerde göçmen kuşların bölgeye geldiğini belirten İstik, "Doğa fotoğrafçısı olarak sulak alanlardaki kızıl şahin, yeşilbaş ördek ve angutlar gibi yaban kuşların fotoğraflarını çektik inşallah güzel olmuştur." dedi.
Kars'ta havanın ısınmasıyla canlanan doğa kuşlarla renklendi

KARS (AA) - Kış mevsiminin uzun ve sert geçtiği Kars'ta, havanın ısınması ve doğanın canlanmasıyla doğa yaban kuşlarıyla canlandı.

Karların erimesiyle oluşan sulak alanlar, göçmen kuşlarla doldu.

Kafkas Üniversitesi yerleşkesi ile Sarıkamış ilçesindeki Hançerli düzü ve Yağbasan köyü çayırlarında suyla kaplanan araziye martı, sakarmeke, leylek, yeşilbaş ördek, angut ve kızıl şahin gibi birçok yaban kuşu geldi.

Her yıl baharla birlikte bölgeye gelen göçmen kuşlar, burada barınma ve üreme imkanı buluyor. Yaban kuşları suların içinde hem beslendi, hem de yüzmenin keyfini yaşadı.

Bu arada bir yanı karla kaplı araziye inen angutların suda yüzerken kavga etmesi de ilginç görüntüler oluşturdu.

Amatör doğa fotoğrafçısı Nurettin İstik, AA muhabirine, havanın ısınmasıyla karların eridiğini söyledi.

Bugünlerde göçmen kuşların bölgeye geldiğini belirten İstik, " Doğa fotoğrafçısı olarak sulak alanlardaki kızıl şahin, yeşilbaş ördek ve angutlar gibi yaban kuşların fotoğraflarını çektik inşallah güzel olmuştur." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve noktahaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.