dask

Katar Başbakanı Al Sani ile BM Genel Sekreteri Guterres, Filistin'deki gelişmeleri görüştü

Gündem (AA) - Anadolu Ajansı | 11.10.2023 - 12:02, Güncelleme: 11.10.2023 - 12:05 1172+ kez okundu.
 

Katar Başbakanı Al Sani ile BM Genel Sekreteri Guterres, Filistin'deki gelişmeleri görüştü

Katar Başbakanı Al Sani ile BM Genel Sekreteri Guterres, Filistin'deki gelişmeleri görüştü
İSTANBUL (AA) - Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Filistin'deki gelişmeleri ele aldı. Katar Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre Al Sani, Guterres ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin son gelişmeler ile tansiyonu düşürme olanakları değerlendirildi. Bölgede şiddetin artmasına ilişkin endişelerini dile getiren Al Sani, tansiyonun düşürülmesi ve insani yardımların ulaştırılması için BM ve ona bağlı örgütlerle çalışma mekanizmalarının aktifleştirilmesinin önemine dikkati çekti. Al Sani ayrıca, Katar olarak sivillerin hedef alınmasını reddeden tutumlarını sürdürdüklerinin altını çizdi. - İsrail-Filistin çatışması Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı. Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti. Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı. Gazze'den düzenlenen saldırılarda 1200 İsraillinin hayatını kaybettiği aktarılmıştı. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze'de 260’ı çocuk, 200’ü kadın olmak üzere 950 kişinin hayatını kaybettiğini, 5 bin kişinin yaralandığını duyurmuştu. İşgal altındaki Batı Şeria'da ise İsrail askerlerinin saldırılarında 21 kişinin yaşamını yitirdiği, yaklaşık 130 kişinin de yaralandığı bildirilmişti.
Katar Başbakanı Al Sani ile BM Genel Sekreteri Guterres, Filistin'deki gelişmeleri görüştü

İSTANBUL (AA) - Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Filistin'deki gelişmeleri ele aldı.

Katar Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre Al Sani, Guterres ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede, İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin son gelişmeler ile tansiyonu düşürme olanakları değerlendirildi.

Bölgede şiddetin artmasına ilişkin endişelerini dile getiren Al Sani, tansiyonun düşürülmesi ve insani yardımların ulaştırılması için BM ve ona bağlı örgütlerle çalışma mekanizmalarının aktifleştirilmesinin önemine dikkati çekti.

Al Sani ayrıca, Katar olarak sivillerin hedef alınmasını reddeden tutumlarını sürdürdüklerinin altını çizdi.

- İsrail-Filistin çatışması

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 1200 İsraillinin hayatını kaybettiği aktarılmıştı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze'de 260’ı çocuk, 200’ü kadın olmak üzere 950 kişinin hayatını kaybettiğini, 5 bin kişinin yaralandığını duyurmuştu.

İşgal altındaki Batı Şeria'da ise İsrail askerlerinin saldırılarında 21 kişinin yaşamını yitirdiği, yaklaşık 130 kişinin de yaralandığı bildirilmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve noktahaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.