dask

Kırgızistan ve İran güvenlik konseyi yetkilileri Bişkek'te görüştü

Gündem (AA) - Anadolu Ajansı | 13.05.2026 - 16:24, Güncelleme: 13.05.2026 - 16:31 1150 kez okundu.
 

Kırgızistan ve İran güvenlik konseyi yetkilileri Bişkek'te görüştü

Kırgızistan ve İran güvenlik konseyi yetkilileri Bişkek'te görüştü
BİŞKEK (AA) - Kırgızistan Güvenlik Konseyi Sekreteri Adilet Orozbekov başkent Bişkek'te, İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreter Yardımcısı Ali Bakıri ile bir araya geldi. Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Güvenlik Konseyi Sekreteri Orozbekov, İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreter Yardımcısı Ali Bakıri ile bir araya geldi. Görüşmede, Kırgızistan'ın bu yıl dönem başkanlığını yaptığı Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) kapsamında karşılıklı ilgi alanlarına giren konular ile güncel bölgesel ve uluslararası konular ele alındı. Bişkek'te yapılan görüşmede, karşılıklı ortak çıkar sağlayan bir dizi alanda ikili işbirliğinin mevcut durumu ve geleceğe yönelik perspektifler değerlendirildi. Kırgızistan'ın ŞİÖ'deki dönem başkanlığı rolüne dikkati çekilen görüşmede, örgüt mekanizmaları çerçevesinde çok taraflı ortaklığın daha da güçlendirilmesinin önemi vurgulandı.
Kırgızistan ve İran güvenlik konseyi yetkilileri Bişkek'te görüştü

BİŞKEK (AA) - Kırgızistan Güvenlik Konseyi Sekreteri Adilet Orozbekov başkent Bişkek'te, İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreter Yardımcısı Ali Bakıri ile bir araya geldi.

Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Güvenlik Konseyi Sekreteri Orozbekov, İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreter Yardımcısı Ali Bakıri ile bir araya geldi.

Görüşmede, Kırgızistan'ın bu yıl dönem başkanlığını yaptığı Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) kapsamında karşılıklı ilgi alanlarına giren konular ile güncel bölgesel ve uluslararası konular ele alındı.

Bişkek'te yapılan görüşmede, karşılıklı ortak çıkar sağlayan bir dizi alanda ikili işbirliğinin mevcut durumu ve geleceğe yönelik perspektifler değerlendirildi.

Kırgızistan'ın ŞİÖ'deki dönem başkanlığı rolüne dikkati çekilen görüşmede, örgüt mekanizmaları çerçevesinde çok taraflı ortaklığın daha da güçlendirilmesinin önemi vurgulandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve noktahaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.