dask

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro, selin vurduğu bölgeleri ziyaret etti

Gündem (AA) - Anadolu Ajansı | 11.02.2026 - 01:32, Güncelleme: 11.02.2026 - 09:50 47 kez okundu.
 

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro, selin vurduğu bölgeleri ziyaret etti

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro, selin vurduğu bölgeleri ziyaret etti
BOGOTA (AA) - Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, şiddetli yağışlar sonucu sel ve toprak kaymasının yaşandığı Karayip bölgesinde incelemelerde bulundu. Cordoba yönetim bölgesine bağlı Monteria kentini ziyaret eden Petro, yerel yetkililerle bir araya gelmesinin ardından bakanlar kurulu toplantısına başkanlık etti. Petro, burada yaptığı açıklamada sel ve toprak kaymaları nedeniyle binlerce kişinin mağdur olduğuna dikkat çekerek, "Toplumsal dokunun ve bölgenin yeniden inşası önümüzdeki aylarda on milyarlarca tutarında bir maliyet gerektirecek. Hükümetimiz, selden etkilenen bölgelere sürekli olarak insani yardım malzemesi ulaştırıyor." ifadelerini kullandı. Petro, arama kurtarma ekiplerinin kırsal ve kentsel alanlardaki çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü belirterek, ulusal bütçeden kaynak ayırarak evleri, köprüleri, kırsal yolları ve verimli arazileri yeniden inşa edeceklerini vurguladı. Birleşmiş Milletler Afet Risk Yönetimi Ulusal Birimi (UNGRD), Kolombiya Hava Kuvvetleri'nin (FAC) desteğiyle dün, Cordoba Valisi Erasmo Zuleta'nın "benzeri görülmemiş" olarak nitelendirdiği acil durumdan etkilenenlere yardım etmek amacıyla Monteria'ya 10 ton insani yardım göndermişti. Cordoba, La Guajira, Sucre, Magdalena, Choco ve Antioquia bölgelerinde meydana gelen sel ve toprak kaymaları sonucu şu ana kadar 14 kişi hayatını kaybetmiş, 120 binden fazla kişi afetlerden etkilenmişti.    
Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro, selin vurduğu bölgeleri ziyaret etti

BOGOTA (AA) - Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, şiddetli yağışlar sonucu sel ve toprak kaymasının yaşandığı Karayip bölgesinde incelemelerde bulundu.

Cordoba yönetim bölgesine bağlı Monteria kentini ziyaret eden Petro, yerel yetkililerle bir araya gelmesinin ardından bakanlar kurulu toplantısına başkanlık etti.

Petro, burada yaptığı açıklamada sel ve toprak kaymaları nedeniyle binlerce kişinin mağdur olduğuna dikkat çekerek, "Toplumsal dokunun ve bölgenin yeniden inşası önümüzdeki aylarda on milyarlarca tutarında bir maliyet gerektirecek. Hükümetimiz, selden etkilenen bölgelere sürekli olarak insani yardım malzemesi ulaştırıyor." ifadelerini kullandı.

Petro, arama kurtarma ekiplerinin kırsal ve kent sel alanlardaki çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü belirterek, ulusal bütçeden kaynak ayırarak evleri, köprüleri, kırsal yolları ve verimli arazileri yeniden inşa edeceklerini vurguladı.

Birleşmiş Milletler Afet Risk Yönetimi Ulusal Birimi (UNGRD), Kolombiya Hava Kuvvetleri'nin (FAC) desteğiyle dün, Cordoba Valisi Erasmo Zuleta'nın "benzeri görülmemiş" olarak nitelendirdiği acil durumdan etkilenenlere yardım etmek amacıyla Monteria'ya 10 ton insani yardım göndermişti.

Cordoba, La Guajira, Sucre, Magdalena, Choco ve Antioquia bölgelerinde meydana gelen sel ve toprak kaymaları sonucu şu ana kadar 14 kişi hayatını kaybetmiş, 120 binden fazla kişi afetlerden etkilenmişti.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve noktahaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.