dask

Meksika'da şiddetli yağışlar nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 72'ye yükseldi

Gündem (AA) - Anadolu Ajansı | 18.10.2025 - 08:47, Güncelleme: 18.10.2025 - 09:02 2043+ kez okundu.
 

Meksika'da şiddetli yağışlar nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 72'ye yükseldi

Meksika'da şiddetli yağışlar nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 72'ye yükseldi
BOGOTA (AA) - Meksika'da şiddetli yağışların yol açtığı sellerde hayatını kaybedenlerin sayısının 72'ye, kaybolanların sayısının ise 48'e yükseldiği belirtildi. Meksika basınına göre, geçen haftadan bu yana tropik fırtınalar Priscilla ve Raymond'un yol açtığı şiddetli yağışlar sonucu can kayıpları arttı. Felakette şimdiye kadar 5 eyalette 72 kişi yaşamını yitirirken, 48 kişi de kayboldu. Şiddetli yağışların en çok vurduğu eyaletlerden Veracruz, Puebla ve Hidalgo'da 21 helikopter sevk edildi ve yeni personel takviyesi yapıldı. Yetkililer, arama kurtarma çalışmalarının aralıksız devam ettiğini açıkladı. Öte yandan, Meksika Federal Elektrik Komisyonu (CFE) tarafından yapılan açıklamada, selden etkilenen 5 eyalette yürütülen çalışmalar sonucunda enerji iletim hatlarının yüzde 95,4'ünün onarıldığı, kısa süre içinde bu oranın yüzde 100'e ulaşmasının beklendiği bildirildi.
Meksika'da şiddetli yağışlar nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 72'ye yükseldi

BOGOTA (AA) - Meksika'da şiddetli yağışların yol açtığı sellerde hayatını kaybedenlerin sayısının 72'ye, kaybolanların sayısının ise 48'e yükseldiği belirtildi.

Meksika basınına göre, geçen haftadan bu yana tropik fırtınalar Priscilla ve Raymond'un yol açtığı şiddetli yağışlar sonucu can kayıpları arttı.

Felakette şimdiye kadar 5 eyalette 72 kişi yaşamını yitirirken, 48 kişi de kayboldu.

Şiddetli yağışların en çok vurduğu eyaletlerden Veracruz, Puebla ve Hidalgo'da 21 helikopter sevk edildi ve yeni personel takviyesi yapıldı.

Yetkililer, arama kurtarma çalışmalarının aralıksız devam ettiğini açıkladı.

Öte yandan, Meksika Federal Elektrik Komisyonu (CFE) tarafından yapılan açıklamada, selden etkilenen 5 eyalette yürütülen çalışmalar sonucunda enerji iletim hatlarının yüzde 95,4'ünün onarıldığı, kısa süre içinde bu oranın yüzde 100'e ulaşmasının beklendiği bildirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve noktahaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.