dask

Polonya, Patriot hava savunma sistemlerini Orta Doğu’ya konuşlandırmayacak

Gündem (AA) - Anadolu Ajansı | 31.03.2026 - 13:17, Güncelleme: 31.03.2026 - 14:21 135 kez okundu.
 

Polonya, Patriot hava savunma sistemlerini Orta Doğu’ya konuşlandırmayacak

Polonya, Patriot hava savunma sistemlerini Orta Doğu’ya konuşlandırmayacak
PRİŞTİNE (AA) - Polonya Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, ABD'nin Polonya'dan Patriot hava savunma sistemlerini Orta Doğu’ya konuşlandırmasını istediğine dair haberlerin ardından bu yöndeki iddiaları reddetti. Polonya’nın Rzeczpospolita gazetesinin haberine göre ABD, Polonya’dan bir Patriot bataryasını, İran ile artan füze gerilimi kapsamında Orta Doğu’ya göndermesini gayriresmi olarak gündeme getirdi. Polonya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Janusz Sejmej, Rzeczpospolita’ya yaptığı açıklamada, ABD’nin bu konuda herhangi bir baskı yapmadığını belirtti. Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Kosiniak-Kamysz, haberin yayımlanmasının ardından, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından açıklama yaptı. Kosiniak-Kamysz, paylaşımında, Polonya’nın güvenliğinin mutlak öncelik olduğunu belirterek "Patriot bataryalarımız Polonya hava sahasını ve NATO’nun doğu kanadını korumaya hizmet ediyor. Bu konuda hiçbir değişiklik yok ve onları başka bir yere konuşlandırmayı planlamıyoruz. Müttefiklerimiz burada ne kadar önemli görevler üstlendiğimizi çok iyi biliyor ve anlıyor." ifadelerini kullandı. Polonya Başbakanı Donald Tusk, İran'a asker göndermeyeceklerini bildirmişti.
Polonya, Patriot hava savunma sistemlerini Orta Doğu’ya konuşlandırmayacak

PRİŞTİNE (AA) - Polonya Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, ABD'nin Polonya'dan Patriot hava savunma sistemlerini Orta Doğu’ya konuşlandırmasını istediğine dair haberlerin ardından bu yöndeki iddiaları reddetti.

Polonya’nın Rzeczpospolita gazetesinin haberine göre ABD, Polonya’dan bir Patriot bataryasını, İran ile artan füze gerilimi kapsamında Orta Doğu’ya göndermesini gayriresmi olarak gündeme getirdi.

Polonya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Janusz Sejmej, Rzeczpospolita’ya yaptığı açıklamada, ABD’nin bu konuda herhangi bir baskı yapmadığını belirtti.

Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Kosiniak-Kamysz, haberin yayımlanmasının ardından, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından açıklama yaptı.

Kosiniak-Kamysz, paylaşımında, Polonya’nın güvenliğinin mutlak öncelik olduğunu belirterek " Patriot bataryalarımız Polonya hava sahasını ve NATO’nun doğu kanadını korumaya hizmet ediyor. Bu konuda hiçbir değişiklik yok ve onları başka bir yere konuşlandırmayı planlamıyoruz. Müttefiklerimiz burada ne kadar önemli görevler üstlendiğimizi çok iyi biliyor ve anlıyor." ifadelerini kullandı.

Polonya Başbakanı Donald Tusk, İran'a asker göndermeyeceklerini bildirmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve noktahaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.