dask

Rusya: Ukrayna'daki çatışmaların dondurulması çözüm sağlamaz

Gündem (AA) - Anadolu Ajansı | 08.10.2026 - 12:11, Güncelleme: 08.10.2026 - 12:14 103 kez okundu.
 

Rusya: Ukrayna'daki çatışmaların dondurulması çözüm sağlamaz

- Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna'daki çatışmaların geçici olarak durdurulmasının veya dondurulmasının çözüm sağlamayacağını belirterek, kapsamlı ve uzun vadeli anlaşmaya ihtiyaç duyulduğunu söyledi.
MOSKOVA (AA) - Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna'daki çatışmaların geçici olarak durdurulmasının veya dondurulmasının çözüm sağlamayacağını belirterek, kapsamlı ve uzun vadeli anlaşmaya ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Peskov, başkent Moskova'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Ukrayna krizinin çözümüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Rusya'nın Ukrayna konusunda kısmi anlaşmaları yeterli görmediğini belirten Peskov, "Geçici bir duraklama veya çatışmaların dondurulması da çözüm sağlamayacaktır." dedi. Peskov, Ukrayna'da kapsamlı çözüme ulaşılması gerektiğini vurgulayarak, "Parçalı çözümlerin ve anlaşmaların bizi kapsamlı bir çözüme ulaştıramayacağını defalarca söyledik. Bu, son derece karmaşık bir süreç ve çözüm de kapsamlı olmalı." diye konuştu. Olası anlaşmaların uzun vadeli güvence sağlaması gerektiğine işaret eden Peskov, "Gelecek nesiller için garanti altına alınmış, ihlal edilmesine karşı güvenceye sahip bir çözüme ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı. Peskov, Rusya'nın yabancı ülkelerin Ukrayna krizinin çözümüne yönelik her türlü girişimini memnuniyetle karşıladığını ancak henüz bu yönde bir çaba görmediklerini sözlerine ekledi.
- Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna'daki çatışmaların geçici olarak durdurulmasının veya dondurulmasının çözüm sağlamayacağını belirterek, kapsamlı ve uzun vadeli anlaşmaya ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

MOSKOVA (AA) - Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna'daki çatışmaların geçici olarak durdurulmasının veya dondurulmasının çözüm sağlamayacağını belirterek, kapsamlı ve uzun vadeli anlaşmaya ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Peskov, başkent Moskova'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Ukrayna krizinin çözümüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Rusya'nın Ukrayna konusunda kısmi anlaşmaları yeterli görmediğini belirten Peskov, "Geçici bir duraklama veya çatışmaların dondurulması da çözüm sağlamayacaktır." dedi.

Peskov, Ukrayna'da kapsamlı çözüme ulaşılması gerektiğini vurgulayarak, "Parçalı çözümlerin ve anlaşmaların bizi kapsamlı bir çözüme ulaştıramayacağını defalarca söyledik. Bu, son derece karmaşık bir süreç ve çözüm de kapsamlı olmalı." diye konuştu.

Olası anlaşmaların uzun vadeli güvence sağlaması gerektiğine işaret eden Peskov, "Gelecek nesiller için garanti altına alınmış, ihlal edilmesine karşı güvenceye sahip bir çözüme ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

Peskov, Rusya'nın yabancı ülkelerin Ukrayna krizinin çözümüne yönelik her türlü girişimini memnuniyetle karşıladığını ancak henüz bu yönde bir çaba görmediklerini sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve noktahaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.