dask

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü mesajı:

Siyaset (AA) - Anadolu Ajansı | 10.12.2025 - 11:34, Güncelleme: 10.12.2025 - 12:25 20 kez okundu.
 

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü mesajı:

- "Yeni bir küresel adalet anlayışının tüm dünyaya yayılması artık bir tercih değil, zorunluluktur çünkü dünyaya gerçek barışı ancak insanın temel hak ve hürriyetler açısından eşit yaratıldığına inananlar getirebilir"
TBMM (AA) - TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Yeni bir küresel adalet anlayışının tüm dünyaya yayılması artık bir tercih değil, zorunluluktur çünkü dünyaya gerçek barışı ancak insanın temel hak ve hürriyetler açısından eşit yaratıldığına inananlar getirebilir." ifadelerini kullandı. Kurtulmuş, sosyal medya hesabından 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti: "İnsanlığa ait değerler üzerinden 'yeni bir dünya' tanımlanmasına duyulan derin ihtiyaç, bugün uluslararası kurumların önünde ciddi bir sınav olarak duruyor. Yeni bir küresel adalet anlayışının tüm dünyaya yayılması artık bir tercih değil, zorunluluktur çünkü dünyaya gerçek barışı ancak insanın temel hak ve hürriyetler açısından eşit yaratıldığına inananlar getirebilir. Türkiye, bu dönüşümün öncülüğünü üstlenmeye; hakkaniyeti, özgürlüğü ve insana saygıyı savunmaya kararlılıkla devam edecektir. 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü vesilesiyle, başta Filistin olmak üzere tüm mazlumların acılarının son bulduğu, adaletin hüküm sürdüğü ve insanlık onurunun yeniden ayağa kalktığı umut dolu bir gelecek diliyorum."
- "Yeni bir küresel adalet anlayışının tüm dünyaya yayılması artık bir tercih değil, zorunluluktur çünkü dünyaya gerçek barışı ancak insanın temel hak ve hürriyetler açısından eşit yaratıldığına inananlar getirebilir"

TBMM (AA) - TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Yeni bir küresel adalet anlayışının tüm dünyaya yayılması artık bir tercih değil, zorunluluktur çünkü dünyaya gerçek barışı ancak insanın temel hak ve hürriyetler açısından eşit yaratıldığına inananlar getirebilir." ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, sosyal medya hesabından 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"İnsanlığa ait değerler üzerinden 'yeni bir dünya' tanımlanmasına duyulan derin ihtiyaç, bugün uluslararası kurumların önünde ciddi bir sınav olarak duruyor. Yeni bir küresel adalet anlayışının tüm dünyaya yayılması artık bir tercih değil, zorunluluktur çünkü dünyaya gerçek barışı ancak insanın temel hak ve hürriyetler açısından eşit yaratıldığına inananlar getirebilir. Türkiye, bu dönüşümün öncülüğünü üstlenmeye; hakkaniyeti, özgürlüğü ve insana saygıyı savunmaya kararlılıkla devam edecektir. 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü vesilesiyle, başta Filistin olmak üzere tüm mazlumların acılarının son bulduğu, adaletin hüküm sürdüğü ve insanlık onurunun yeniden ayağa kalktığı umut dolu bir gelecek diliyorum."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve noktahaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.