dask

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Türkiye Varlık Fonunun denetimi görüşülüyor

Siyaset (AA) - Anadolu Ajansı | 14.01.2026 - 15:20, Güncelleme: 14.01.2026 - 15:25 53 kez okundu.
 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Türkiye Varlık Fonunun denetimi görüşülüyor

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Türkiye Varlık Fonunun denetimi görüşülüyor
TBMM (AA) - Plan ve Bütçe Komisyonunda, Türkiye Varlık Fonu Yönetim Anonim Şirketi ile Türkiye Varlık Fonunun 2024 Yılı Mali Tabloları ve Faaliyetleri ile İlgili Denetim Raporlarının Sunulduğuna Dair Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi'nin görüşülmesine başlandı. Komisyon, AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş başkanlığında toplandı. Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketinin Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Uyarınca, Türkiye Varlık Fonu Yönetim Anonim Şirketi ile Türkiye Varlık Fonunun 2024 Yılı Mali Tabloları ve Faaliyetleri ile İlgili Denetim Raporlarının Sunulduğuna Dair Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi'nin görüşülmesi öncesi usul tartışması açıldı. Söz alan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Türkiye Varlık Fonunda "denetimsizlik" olduğunu savundu. Devlet Denetleme Kurulu Denetçisi İlkay Çelenay da denetim sürecine ilişkin bilgi ve detayları paylaştı. Toplantıda, Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü Arda Ermut, sunumunu gerçekleştiriyor.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Türkiye Varlık Fonunun denetimi görüşülüyor

TBMM (AA) - Plan ve Bütçe Komisyonunda, Türkiye Varlık Fonu Yönetim Anonim Şirketi ile Türkiye Varlık Fonunun 2024 Yılı Mali Tabloları ve Faaliyetleri ile İlgili Denetim Raporlarının Sunulduğuna Dair Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi'nin görüşülmesine başlandı.

Komisyon, AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş başkanlığında toplandı.

Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketinin Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Uyarınca, Türkiye Varlık Fonu Yönetim Anonim Şirketi ile Türkiye Varlık Fonunun 2024 Yılı Mali Tabloları ve Faaliyetleri ile İlgili Denetim Raporlarının Sunulduğuna Dair Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi'nin görüşülmesi öncesi usul tartışması açıldı.

Söz alan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Türkiye Varlık Fonunda "denetimsizlik" olduğunu savundu.

Devlet Denetleme Kurulu Denetçisi İlkay Çelenay da denetim sürecine ilişkin bilgi ve detayları paylaştı.

Toplantıda, Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü Arda Ermut, sunumunu gerçekleştiriyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve noktahaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.